donderdag 12 mei 2011






Hier zijn een aantal schetsen van de concepten die we bedacht hebben.

Concept ideeën
Dino

Concept 1
Papieren Vliegtuigje
Mijn idee over het Vliegtuig installatie is:
Dat er een grote beeldscherm die gebruikt wordt als display. Er is een bak boven het beeldscherm met een sensor in zich die registreert of er iets erin gegooid is. Als er iemand dus een vliegtuig in gooit, dan begint het spelletje. In het spel probeert de speler het vliegtuig zo lang mogelijk in de lucht te houden. En daarmee krijgt hij/zij een score. Dit doet de speler door onder het vliegtuig te blazen en wellicht achter het vliegtuig. Dit wordt geregistreerd door twee microfoons. Hoe harder de speler blaast, des te meet stuwkraht er onder het vliegtuig getoverd wordt. En zo probeert de speler niet alleen de vliegtuig in de lucht te houden maar ook punten te verzamelen.
Benodigdheden: 1x laptop 1x flatscreen TV 1x 5 lieter bak/emmer 1x fotosensor/druktesensor 2x microfoon x aantal planken voor een podium 100x vel papier met vliegtuigpatroon er op geprint.

Concept 2
Modder Stampen
Mijn idee van dit installatie is dat er een scherm van papier/gordijnen is met een beamer er achter. En verschillende druktesensoren ervoor. En dan als er een kind op de sensoren stampt/loopt. Springt er water/modder/zand omhoog op het corresponderende plek op het scherm.
Benodigdheden:
1x beamer 1x Grote vel papier/gordijn 1x Laptop 5x Druktesensor met Adruino 5x Matten om de corresponderende sensoren te bedekken

Concept 3
Cowboy Verspugen
Met dit installatie is het idee dat kids gaan ver spugen als een cowboy. Op het scherm zien zij de potje en daar moeten ze in spugen. Dit doen ze door bij een microfoon een spuug geluid te maken. Hoe harder, hoe verder er wordt gespuugd. En dan moeten zij de potje raken. Hoe verder de speler komt hoe uitdagender het wordt. Dus er gaan mensen voor lopen. En als er tegen hun aan gespuugd wordt, dan is het game over.
Benodigdheden: 1x monitor/beamer 1x laptop 1x microfoon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten